If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Много слабо светят късите ксенонови светлини 166, не знам защо ...
Чета и се чудя как може да свалиш рефлектора, да видиш че е олющен наполовина и да го сложиш пак, само че наобратно и да се надяваш, че ще свети добре още кой знае колко време докато се наложи пак да го разглобяваш. Като знам, че първо се свалят колелата, после корите под калниците, после бронята и чак тогава самия фар. А като си спомня как лесно се разлепиха стъклата на моите фарове...Явно колата скоро ще се продава или просто човека не може без колата цяла седмица, а и процедурата Стрелча струва 140 лв с доставката.
Тук нещо не схванах,хем трябва да се позатопли,хем ксенона не загрява и няма да изпече рефлектора?
Както знаем ксенона развива по-ниска температула, което е добре по отношение здравината на покритието на рефлекторите, но не е добре ако всичко е ксенон, защото може през зимата фаровете да се обледят и изобщо за механизмите във фара.
Далеч по-прости са нещата. Даже е за 0 време работа. И да не мога и ден без колата камо ли цяла седмица. За пари да не говорим - 0лв.
И както казах за мен подобрението е 50-60%, което ме задоволява и не съм без кола...
Бронята закрива един от болтовете (външния), който държи фара. Без нейното сваляне е невъзможно да се свали фара.
За да се свали бронята трябва да се свалят корите под калниците, трябва да се равие болта на най-долната конзола, трите болта, които държат бронята към калника и тези, които са от предната страна.
И аз така знам - че трябва да падне половината предница. Ама колегата казва че било за нула време работа свалянето на рефлектора та затова реших да питам.
Бронята закрива един от болтовете (външния), който държи фара. Без нейното сваляне е невъзможно да се свали фара.
За да се свали бронята трябва да се свалят корите под калниците, трябва да се равие болта на най-долната конзола, трите болта, които държат бронята към калника и тези, които са от предната страна.
Точно така и това са има няма 10-15 болтчета и винтчета, а това съвсем не е половината предница...
Но не искам да споря, всеки прави каквото намери за добре.
Според мен цялата манипулация със свалянето и почистването на двата фара отнема 4 - 5 часа (спокойна работа). Но какво са 4 - 5 часа в замяна на които караш като бял човек. И 2 дена да е работата, пак си струва.
He става ли леко матово покритието със спрей? Може би е удачно за фаровете за мъгла, които така или иначе светят с разсеяна светлина. Докато при основните фарове си трябва добро огледално покритие, което да фокусира светлината по точно определен начин.
Comment